Jubileum dorpsraad

Vrijdagavond heeft burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerard Avéres uit Langeveen.

Avéres ontving deze bijzondere onderscheiding tijdens het 40-jarig jubileum van de Langeveense dorpsraad, waarvan hij 25 jaar lid is geweest en nu afscheid neemt.

De decorandus was betrokken bij de verbouwing van dorpshuis de Gaarf en is nog altijd lid van de onderhoudsploeg. Hij was de kartrekker van het behoud van de mediatheek en zorgde er met de school voor dat deze functie is behouden voor het dorp. “U zette zich in voor het behoud van bouwbedrijf Plegt-Vos, een grote werkgever voor Langeveen, door uw inzet voor het creëren van een industrieterrein voor Langeveense ondernemers in combinatie met een nieuwe plek voor woningbouw”, somde Haverkamp-Wenker op. “U vroeg regelmatig aandacht voor de verkeersveiligheid in en rond het dorp. En met succes, mede dankzij uw inzet ligt er nu een rotonde in de Hardenbergerweg. En door het voetpad aan de Hardenbergerweg kan er een mooi dorpsommetje worden gelopen.”

Daarnaast was Avéres onder meer betrokken bij het Natura 2000-project van natuurgebied de Engbertsdijksvenen, oud-voorzitter van het centraal dorpsradenoverleg, keeperstrainer en consul alsmede allerlei kleine en grote projecten. Voorts was hij de drijvende kracht achter de KiKa-actie in de gemeente Tubbergen, dat in 2010 liefst 102.000 euro opbracht.