Samenloop voor hoop 2019

Zie hier het artikel vanuit de Tubantia over het record van de Samenloop voor Hoop 22-09-2019 vanuit de gemeente Tubbergen waarbij ook Langeveen veel heeft bijgedragen.

Zes projecten krijgen geld van Samenloop voor Hoop in Tubbergen

TUBBERGEN – Na een kosten-batenanalyse is begin volgend jaar het definitieve eindbedrag van de Samenloop voor Hoop Tubbergen bekend. Wel beginnen de zes projecten die KWF Kankerbestrijding vanuit het evenement financieel steunt.Bianca Lucas 30-10-19, 08:42

Met een recordopbrengst van 372.254 euro sloot Samenloop voor Hoop Tubbergen vorige maand af. In dit bedrag zijn diverse uitgaven en toegezegde donaties ingecalculeerd. Voorzitter Henny Oude Geerdink verwacht niet dat de definitieve opbrengst veel afwijkt van het bedrag dat zondag 22 september op de cheque werd geschreven. „Met de opbrengst van de drank die tijdens het evenement werd verkocht is bijvoorbeeld al rekening gehouden.  Er zijn nog enkele rekeningen onderweg, maar ook toegezegde bedragen. Na de afsluiting van het boekjaar eind december is het definitieve bedrag bekend.”

Met een deel van de opbrengst worden zes lokale projecten in de regio Tubbergen gefinancierd. Zo krijgt de oncologie-afdeling in het ziekenhuis ZGT in Almelo een hoofdhuidkoelapparaat waarmee haaruitval wordt voorkomen bij bepaalde vormen van chemotherapie. Josefien Roek en Yda Schuitema geven in Langeveen dankzij de bijdrage van Samenloop trainingen mindfulness bij kanker. De overige vier projecten zijn ingediend en gehonoreerd door de projectgroep ‘Kanker wat dan en daarna’. 

Symposium

De groep hield in juni het eerste symposium voor honderd vrouwen met kanker. „Door dit succes willen we meer betekenen voor mensen met kanker”, zegt het projectgroeplid Mieke Lenferink. Ze is tevens eigenaresse van de schoonheidssalon en wellnessboerderij de Kroesweffer in Vasse. „Dat doen we in vier projecten. Eerst Ontspan, geniet en versterk je eigen regie, waarbij maandelijks bij de Kroesweffer zes vrouwen een verwendag krijgen. Het  tweede project is  Raak me aan. Twintig patiënten krijgen dan een hoofd-, schouder- en gezichtsmassage.” 

Het derde project  is De Liefde van de man gaat door de maag. Een kookmiddag in januari en een wandeltocht met een lunch in mei. Lenferink:. „Een ontspannen bijeenkomst om mannen met kanker met elkaar in contact te brengen en uit een sociaal isolement te halen.” Tot slot houden de vier betrokken dames twee informatieavonden per jaar, voor patiënten, familieleden en naasten.